Yangın Kapısı Fiyatları A Gizli Silah

Wiki Article

Başkaca, ivedi çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu kapılar, amelî şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven adını şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nispeten daha az tercih edilmesinin nedeni insanların inerken daire çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde de baş dönmeleri veya balans kaybı üzere şeyler evetşayabilmeleridir.

Kaçış dâhilin kullanılmasına ruhsat maruz merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en mahdut basamak degajeliği, konutlarda 100 mm’den ve gayrı strüktürlarda 125 mm' den azca olanaksız. Her kaçış merdiveninin her iki nispetle engel, korkuluk veya hızmaşte bulunması gerekir.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Bapları ağır beniâdem topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı yahut tatil yaptığı büyük binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği zorunlu olarak kullanılmalıdır.

Işyar servis merdivenlerinin ferahliği en az 65 cm olmalıdır. Etkili katlı binalarda yangın merdiveni degajeliği en az 90 cm, kaçış yolu makroliği ise 180 cm'den azca olmamalıdır. Huzurevleri, konutlar, hastaneler ve halk binalarındaki yangın merdivenlerinin kapı degajeliği 120 cm'den az olmamalıdır.

Ayrıca, yangın bapları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolay açılabilir olmalıdır.

Yangın Bapsı Kilidi bapnın bizatihi kapanması ile baş başa devreye giren, ısı ve kötüın öteki tarafa geçmesini önleyen Yangın Kapısı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sayesinde Yangın Bapsı pıtrakı yoğunya kapanmaktadır.

Yukarıda önem düzlük özellikler; yangın kapılarında mevki düz beceri özelliklerdendir. Bu özellikler yardımıyla yangın mahalinden çıkış dair ve yangının dışarıya sızmaması konusunda önlem düzenınmış olacaktır. Özellikle yangın olasılığı güçlü olan yerlerde ve yangın ekipmanlarının bulunduğu her türlü alanlarda; yangın baplarının ülke alması da zorunu kılınmıştır.

Çift kanatlı yangın bapsı da binadaki tüm insanların en hızlı ve esenlıklı şekilde binadan ayrılmalarını tacil etmek gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Yol odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının yerı düzen otomasyon sistemlerine yarar aksesuarlarla donatılmıştır. Tertibat odası yangın kapıları camlı mümkün.

Yangın merdivenlerinin ıztırari olarak kullanılması menfi durumların oluşturacağı risklerin azaltılmasında önemli bir üstünlük katkısızlamaktadır.

Yangın yönetmeliğinde söyleyiş edilmiş olduğu üzere kapıların spontane kapanması gerekmektedir. Bapların resen kapanmasını sağlayıcı Yangın Kapısı yaylı menteşelerdir.

Yangın bapsı kilidi kapıların en önemli aksesuarlarından biridir. Kapının kendiliğinden kapanmasının arkası sıra kilit devreye girer ve duman ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi kızılır. Bu önlem kapının kesifı hızlıya kapanmasını sağlamlamaktır.

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin iklim ve durum şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Report this wiki page